Kodukohvikus trotsiti meremarulist ilma

Tänavu Sõbralaada asemel peetud ning seetõttu Niiduveeres just rannakultuurile pühendatud kohvikupäeval tabas korraldajaid ja külalisi tõeline meremaruline ilm, mis sundis müügiletid ning loengu/vestlusringi huvilised hoonetest varju otsima.

Eelmise aastaga võrreldes tõstsime kohvikupäeva algusaja sel korral pealelõunaks. Arvasime, et jõuame nõnda paremini valmistuda ning nii jääks külaliste põhiraskus hoopis õhtule, mil plaanis taaskord õuekino. Oleks me seda vaid teadnud, et ilm nõnda sandiks pöörab, et nautimise asemel hoopis pooleldi võitlust peame pidama…

Esimesed huvilised sõitsid meie hoovile aga siiski juba enne lõunat. Nad lihtsalt ei taibanud vaadata meie kuulutust ja lähtusid üldisest päevakavast. Kuigi olime valmis ka neile kohvi pakkuma, loobusid nad ning ei tulnud ka enam hiljem tagasi.

Kohvikupäev

Juba hommikust peale kogus silmapiirile ähvardavaid pilvi ning tuul kruttis riukalikult erinevatest suundadest tuure võtta. Siiski ei tundunud siis asjad veel kuigi hullud, mistõttu püüdsime suuremõõtmelisest koormakattest midagi ajutise katusealuse moodi meisterdada, et külalised kuivaks jääksid. Üsna pea saime aru, et sellest ei tule midagi välja ning otsustasime ka möödunud aastal soetatud telgid tuulele avatud õpipaigast elumaja kõrvale hoonete vahele tuua. Ka kohvikulett sai terrassile seatud. See meid lõpuks ka päästis, sest tuul tõusis lõunaks parajaks maruks.

Lisaks meie enda poolt valmistatule pakkus Liimala külast pärit Reili Soppe soovijatele räimevardaid ning muul erineval moel valmistatud hõrgutisi. Kuigi meil oli kavas ka vestlusring räimetoitudest, jäi see kavandatud moel siiski ära asendudes sujuvalt grilli ja fritüüri juures toimunud aruteludega läbi mitme tunni. Nii lihtsalt oli ilma tõttu mugavam.

Õnneks ei sadanud kell 17, mil Uno Trumm piirkonna salapiirituseveo loenguga alustas, enam vihma. Vähemalt alguses mitte. Kuulama tulnud huvilised said teemast hea põneva ülevaate ning hiljem telgi alla kolinuna soojarohuks ka pitsikese ehtsat setu handsat. Õuekino jätsime sel korral ära. Ei olnud lihtsalt mõistlik ekraani ja projektorit ilma kätte vedada. Äkki mõnel järgmisel korral…

Suur aitäh kõigile abilistele ja loomulikult ka külastajatele, kellega koos ning kelle jaoks me seda tegime. Kui soovid olla meie uute tegemistega kursis, hoia silma peal sündmuste rubriigil ja telli sealtsamast ka uudiskiri.